בדיקת סקר שני- חוששת מאוד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/11/2023 | 14:17 | מאת: אביבית

שלום רב, בת 50, הריון עם תרומת בייצית גיל 28. בדיקות אולטרא סאונד תקינות כולל סקירת מע' מוקדמת. בבדיקות סקר ראשון שני חלבון עוברי 2.40 MOM, וגונדוטרופין שלייתי 3.57 MOM. שאר הבדיקות ערכים נורמלים. הרופאה שלחה אותי לבצע אולטרא סאונד שלייתי מכוון. אני חוששת מאוד! מה זה אומר התוצאות החריגות? הרם זה חריג בטווח הנורמה או שזה מסוכן? האם אני יכולה להירגע?

הבידקה מתייחסת לסיכוןמלדאון והוא כנראה נמוך מהצאור שלך. הפרמרטים של הבידקה כמו hcg מעידים על תךרוד שלייתי וכשזה גבוה תיתכן הפרעב כמו לחצי דפ ועובר קטןמולכן יש הנחיה לב ע מעקב הריוח בסכיון אותו את עושה ממילא

21/11/2023 | 21:40 | מאת: אביבית

סליחה לא הבנתי מה רשמת יש טעויות בכתיב.

סליחה לא שמתי לב. בדיקת חלבון עוברי בודקת את הסיכון לדאון והסיכון מהתאור שלך כנראה נמוך. הערכים הבודדים בתוך הבידקה כמו hcg יכולים להעיד על הפרעה בתפקוד השלייה. ולכן כשזה גבוה שולחים למעקב הריון בסכיון כולל מעקב לחצי דם וגדילת עובר שכאמור את ממיחא תעשי.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה