התלבטות בין לידה רגילה לקיסרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/08/2023 | 19:22 | מאת: רוני

היי, אני בהריון שמוגדר כהריון בסיכון בעיקר עקב הגיל. אהיה בזמן הלידה בת 43.5 וזו לידה ראשונה. יש לי מספר גבוה מאוד במשקפיים (מעל מינוס 10...) שבגילאים מעל 40 תמיד חוששים מאיזה טראומה שתגרום ללחץ בעיניים לקרעים ברשתית וכד, ורצפת אגן חלשה (חוסר התרוקנות ותכיפות במתן שתן). קצת חוששת מלידה רגילה עקב שני הדברים האלה וגם בכללי בגלל הגיל ולידה ראשונה. אבל גם חוששת מקיסרי ומה שיעשה לגוף. הרופא שלי אומר שאין התוויה לקיסרי בגלל גיל ובגלל הבעיות שציינתי, אבל בגילי לא יקחו סיכונים וכנראה יסתיים בכל מקרה בקיסרי חירום... ולכן מציע לשקול קיסרי אלקטיבי. מה דעתך?

אין התוויה חד משמעית. אבל הרבה פעמים בלידה ראשונה בגיל מתקדם אנחנו נוטים ללכת לקיסרי כי יש סיכוי גבוה מאוד ללידה עצורה. שקלי בחיוב

29/08/2023 | 23:31 | מאת: רוני

תודה רבה על המענה! חיפשתי בגוגל ולא מצאתי... מה זה לידה עצורה? יש שם נוסף למונח הזה?

Arrested labor

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה