המטומה וצירים מוקדמים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/07/2023 | 22:25 | מאת: רות

שלום וברכה. אני בשבוע 22+2 הריון שלישי עצמוני. בשני ההריונות הקודמים סבלתי מצירים מוקדמים רציפים, קיצור צוואר ומשפכיות, בהריון ראשון התפתחה לידה בשבוע 29 ולאחר 40 שעות בחדר לידה הועברתי להמשך שמירה במחלקה עד הלידה (37+1) הריון קודם הצירים החלו בשבוע 32 וילדתי בסוף ב39+2. כעת, במעקב אורך צוואר תקין עד כה, אך לפני כחודש התגלתה המטומה בגודל 20*43 מרגישה בימים האחרונים צירים כל ערב. אם הצירים לא משפיעים על אורך צוואר - האם יש סיבה לצאת לשמירה? או שיש הגבלות מיוחדות? אציין ששומרת על עצמי ממאמץ מיוחד.

זה שילדת בזמן זה מאוד מעודד. המטוה תחויה בגודלה ובמיקומה ביחס לשק. אפ יש לך צירים והמטומה מומלץ להמנע ממאמץ פיזי. ומצריך מעקב

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה