פריטין יורד מתחילת ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/05/2023 | 07:30 | מאת: ורד

היי דוקטור, ראשית תודה רבה על הסיוע שלך במענה השאלות בפורום, זה מאוד עוזר! שאלתי היא כזאת, בשבוע 6 להריון היה לי פריטין 41, ערך נמוך. מאז תחילת ההריון אני נוטלת פרנטל ועוד כדור ברזל עדין. כעת שבוע 16 נמדד ברזל תקין (90) אבל הפריטין שהיה נמוך ירד עוד יותר ל 17.9... מציינת ששאר הבדיקות בעקרון תקינות אבל בלוטת התריס במגמת טיפוס כלפי מעלה מתחילת ההריון, כעת 3.88 ואמרו לי לעקוב עוד מספר שבועות ובינתיים לא להתחיל טיפול (לא יודעת אם זה קשור...) איך יתכן שאני נוטלת ברזל והברזל תקין אבל הפריטין יורד? דווקא חשוב לי להעלות את הפריטין בגלל קשר לתופעות אחרות שיש לי. מה כדאי לעשות? תודה!

זה נורמלי וזה לוקח זמן כי העובר מנצל הרבה ברזל. תמשיכי לקחת איפשהו לקראת שבוע 30 זה מתחיל לטפס. אם לא אז שווב לשקול ברזל בוריד אבל את לא שם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה