חיסון אבעבועות רוח לפני כניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/05/2023 | 12:28 | מאת: תמרה

אני אהיה בת 37 ביולי הקרוב, בריאה בד"כ מתכננת כניסה להריון ראשון עם בן זוגי. לא חליתי בעבר באבעבעות רוח ובדיקת דם של נוגדנים שביצעתי הראתה שאין לי נוגדנים למחלה. ניסיתי להתייעץ עם רופא משפחה האם להתחסן לפני הכניסה להריון, הוא אמר שמעולם לא רשם למישהי בגילי חיסון כזה ושאפנה לרופאת נשים בקופ"ח. רופאת הנשים שלי הפנתה אותי ללשכת הבריאות המחוזית שאשאל שם. בלשכת הבריאות המחוזית נאמר לי שהם לא מתעסקים ומייעצים לנשים בהריון/לפני הריון. אני מרגישה אובדת עצות. עם מי אני יכולה להתייעץ ואשמח לשוע דעה מקצועית האם רצוי להתחסן, מה היתרונות, הסיכונים. תודה מראש.

מודה שלא יצא לי לחסן לפני הריון ואני לא מכירה הנחיה כזו. אברר וחוזרת אלייך. הכתובת היא מומחה מחלות זיהומיות. יש בקופח ובבית החולים

23/05/2023 | 17:22 | מאת: תמרה

תודה רבה ד"ר אמתין לתשובה

בררתי. ככלל לא חייבים לבדוק סטטוס חיסון ומתיחסים לאוכלוסיה כאל מחוסנת. אם נבדקת ואת שלילית ניתן להתחסן בקופת חולים. אם הקופה אינה מחסנת אז ההנחיה היא להמנע מחשיפה. במידה ויש חשיפה נותנים נוגדנים. זו תשובהףת הזיהומןלוג. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה