היקף בטן מעט קטן שבוע 21.6

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/04/2023 | 13:28 | מאת: DVORA

לקראת לידה שביעת בעז"ה בעברי 2 הריונות במשקל לידה נמוך עם IUGR, הראשונה והאחרון. גיל הריון נקבע לפי אולטרסאונד בשבוע 6+12 שתאמו אחד את השני. לא ידוע מועד וסת. שבוע 21.2 ביצעתי אולטרסאונד ובמדידה היקף בטן תאם ל19.6 נמדד 144 שאר המדדים תאמו ל20.6 הטכנאית אמרה שמבחינתה המדידה לא מדוייקת בשל מנח העובר. בשל הIUGR בעבר הרופא ביקש לבצע סקירה ולחזור אליו כבור שבועיים אם אכן העובר קטן. שבוע 21.6 ביצעתי סקירה גיל הריון לפי US 20.6 היקף בטן 148 תואם 19.6 (המוזר הוא שהוא אמר לי תוך כדי שיצא תואם ל20.1, וכן המדידה גדולה יותר, אבל במסמך רשם 19.6) בהנחה שהיקף בטן הינו תואם לשבוע 20.1 האם לדעתך זה נחשב קטן ויש סיבה לחזור לרופא בעוד כשבוע כפי שביקש, או שאפשרי לחכות עוד כמה שבועות?

פער של שבוע עדיין לא מצריך שום דבר למעט מעקב עוד 3 או 4 שב. .

21/04/2023 | 13:03 | מאת: DVORA

רק לא הבנתי, אם אני בשבוע 20+6 והמדידה היא 19+6 או 20+1 זה לא שבוע, זה 12-14 יום? אני מתייחסת רק להיקף הבטן שעד עכשיו תאמה לשבוע במדויק כי זה מה שהוביל פעמים קודמות לIUGR

21/04/2023 | 13:05 | מאת: DVORA

סליחה, אני בשבוע 21+6 כלומר, אם אני בשבוע 21+6 והמדידה היא 19+6 או 20+1 זה לא שבוע, זה 12-14 יום? אני מתייחסת רק להיקף הבטן שעד עכשיו תאמה לשבוע במדויק כי זה מה שהוביל פעמים קודמות לIUGR

בשבועות האלה בעיקר אם מיש מדדה אומרת שהמדידה היתה לא מדויקת קשה מאןד להתבסס על זה. אין ספק שלאור הרקע שלך זה מצריך מעקב אבל קודם צריך לבסס את האבינה ולחזור על זה. אני מניחה שיש לך תור לסקירה מאוחרת ושם ימדדו אוצו שוב

23/04/2023 | 08:57 | מאת: DVORA

הנתונים שרשמתי הינם מהסקירה המאוחרת שבוצעה בקופה ע"י רופא משערי צדק הסקירה בוצעה בגלל הטכנאית שמדדה וטענה לקושי טכני בשל מנח העובר. תודה בכל אופן!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה