רמת tsh גבוה ומינון תרופה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/04/2023 | 10:08 | מאת: ליאת

היי.. שבוע 30, מטופלת בלטרוקסין 50 ליום מתחילת ההריון בשל ערכים שהתחילו כ 4.5. לפני חודש בבדיקת דם ה tsh היה 2.45. השבוע, שזה אחרי חודש עלה ל 4. האם זה יכול לעלות למרות שלא הפסקתי את התרופה? והאם אני צריכה לעלות את המינון? כי פשוט הרופא שלי בחופש ואני לא רוצה לבזבז זמן..

כן זה יכול לעלות כי לרוב צריך לעלות במינון. רק לציין כי tsh 4 בפני עצמו אינו סיבה לטיפול אלא אם יש נוכחות נוגדנים. אם אין לל לא בטוח שאת צריכה בכלל את הטיפול אם אין לך נתונים כאלה את צריכה לעלות במינון עד שיתקבלו תשובות

ובכל מקרה בשבוע 30 לעובר יש בלוטת תריס אז הסיכון הוא לא משמעותי אם בכלל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה