גירוי יתר ותופעות בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/04/2023 | 19:36 | מאת: ורד

היי דוקטור, אני בהריון לאחר שאיבת ביציות והחזרת עובר טרי, עם גירוי יתר (שחלות מוגדלות 6-7 ס"מ באותו גודל מאז שבוע 4, מעט נוזל באגן). בדיקות הדם שלי של תחילת ההריון בשבוע 6 יצאו תקינות לחלוטין, כולל ספירת דם וקרישיות. נאמר לי שהגירוי יתר יעבור והשחלות בסופו של דבר יחזרו לגודל תקין ואין צורך להיות במעקב בנושא. מאז שבוע 4-5 אני מרגישה עייפות קיצונית ואי יכולת גם למאמץ קל, נשימה קצת יותר כבדה/מהירה פה ושם במנוחה, ותחושה של מתח/זרמים בירכיים ובשוקיים בשכיבה (תחושה שאני חייבת לזוז, לעשות מתיחות, לא מרגישה את זה במהלך היום אלא רק בלילה כשאני מתעוררת). כן אומר שעכשיו בשבוע 9 התחלתי להוריד את התמיכה (סינרל) ויש פחות עייפות ופחות תחושה של נשימה קצת כבדה, אבל אין שינוי בינתיים בתופעה של המתח בגפיים שדיי מציקה לי. האם התופעות הללו תקינות? האם יש צורך בבירור כלשהו? המון תודה על המענה וחג שמח, ורד

הי קודם כל בשעה טובה. אלו תופעות של גירוי י ר אבל צריך להעריך אותך כדי להבין אם זה בגדר הנורמה. זה יילך וישתפר אבל יש לזה סיבוכים שחייבים לשלול. גשי להיבדק

08/04/2023 | 19:32 | מאת: ורד

תודה רבה רבה על המענה! בעקבות תשובתך הלכתי לרופא אתמול, הוא בדק שהכל תקין בבדיקות תחילת הריון, עשה לי אולטרסאונד שוב שנראה אותו הדבר מבחינת המצב בשחלות, ואמר שהכל מבחינתו נראה בסדר. לקחתי שאיפה של סינרל פעם אחרונה בהחלט לפני יומיים, לאחר הפסקה של כמה ימים, ובעקבות זאת אני חשה ממש החמרה בתופעת הזרמים/מתח שהיתה בגפיים התחתונות, עכשיו זה גם בגפיים העליונות ואני מרגישה את זה כל היום ולא רק בשכיבה... אני מעריכה שזה בגלל שהאסטרדיול שלי מאוד גבוה בעקבות הגירוי יתר השחלתי והשימוש בסינרל והעובדה שבשבוע 9 האסטרדיול עולה גם באופן עצמוני. אני ממש סובלת... יש מה לעשות? מתי זה יעבור אם האסטרדיול רק ממשיך לעלות עכשיו גם בלי התמיכה?

האסטרדיול יעלה ויש 2 פיקים לתסמונת גירוי יתר כשיש הריון אני מציעה שתגשי להיבדק. יש קריטריונים לטיפול בנוזלים מדללי דם ואישפוז וצריך לבחון מה מצבך.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה