תת פעילות בלוטת התריס בהריון צעיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/04/2023 | 23:44 | מאת: קרן

היי, בדיקת בלוטת התריס טרם תחילת ההריון היתה תקינה (2.23 בערכי קופ"ח כללית) ומעולם לא היו לי בעיות בבלוטה. כעת בהריון, בשבוע 6 עשיתי בדיקות של תחילת הריון ויצאו הערכים הבאים: TSH 4.214 T4-Free 17.2 T3-Free לא נבדק שבועיים וחצי אחרי, תחילת שבוע 9, ביצעתי את הבדיקה שוב בהוראת הרופא וקיבלתי את הערכים הבאים: TSH 2.288 T3-Free 5.1 T4-Free 12.9 שאלותיי הן: 1. כדי לצמצם סיכון להריון ולעובר, האם היה צריך לתת לי עוד בשבוע 6 בדיקת רמות נוגדנים לבלוטה ובהתאם לשקול התחלת טיפול באלטרוקסין באופן מיידי? 2. אני מבינה שכעת הבלוטה היא בערך תקין (מתחת ל 2.5), שבועיים וחצי אחרי כאמור, האם יש צורך כעת בכל זאת לעשות בדיקת נוגדנים ומתי צריך לבדוק שוב את ערכי הבלוטה במהלך ההריון? המון תודה!

אכן בערכים מעל 2.5 צריך לבדוק נוגדנים אבל מאחר ושביע לאחר מכן הכל תקין לא סביר שיש פה נזק ולא נראה שצריך להמשיך לברר בנושא

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה