בדיקת חלבון עוברי והשפעת המשקל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/03/2023 | 09:17 | מאת: סיוון

שלום אני בהריון בשבוע 23 . עשיתי בדיקת סקר שליש שני בשבוע 16 ויצא AFP 2.02 MOM לאחר 3 שבועות גיליתי שרשום בבדיקה למעלה משקל של 78 והמשקל שלי הנכון הינו 86 . לא יודעת אם המשקל משפיע על החריגה בתוצאה של חלבון AFP.? האם יש קשר בין טעות במשקל (7-8 ק"ג) השפיעה עלצ התוצאה? האם החריגה הזאת מעלה את החלבון ? שאלה שנייה האם עליי לדאוג מהחריגה של 2.02 ? למרות ששאר הנתונים תקינים.? עשיתי 2 סקירות מוקדמת ומאוחרת ובדיקת NIPT וכולם תקינים לחלוטין תודה מראש

אני לא חושבת שהמשקל משוקלל בנתוני החישוב אבל אני לא יודעת לענות לך בוודאות. מבטיחה לבדוק ולחזור אלייך. לגבי התוצאה היא מעט גובהה אבל תקינה ואם יש לך סיקורת תקינות זו מהות הבעיה במספר הגבוה ולכן לא נשמע שיש בעיה. אם nipt תקין הסיכון לדאון כמעט אפסי. בכל מקרה אחזור אלייך לגבי המשקל. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה