חשד לכיב קיבה, שבוע 7

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/03/2023 | 17:30 | מאת: יעל

שלום, אשמח לעזרה: אני בהריון שבוע 7 וסובלת מכל התסמינים של כיב קיבה. התחלתי לקחת אומפרדקס לשבועיים בהמלצת רופא הנשים ולכן כרגע לא יכולה לבצע בדיקת נשיפה לחיידק ההליקובקטר. 1. האם מסוכן לקחת אומפרדקס לשבועיים? קראתי דברים חלוקים. 2. בדיקת נשיפה לאיתור החיידק שגרם לכיב דורשת לקחת כדור עם חומר רדיואקטיבי. האם הבדיקה מסוכנת בהריון? 3. להבנתי החיידק שעשוי לגרום לכיב עלול לגרום לסרטן, ואי אפשר לטפל בו בזמן ההריון (נדרשת אנטיביוטיקה). האם לא עדיף להפסיק את ההריון כדי לטפל בחיידק? תודה!

1. אפשר אומפרדקס 2. לא ידוע לי שמתמשים בחומר רדיואקטיבי. אם כן אז אסור אבל למיטב ידיעתי אין בעיה לבצע תבחין נשיפה 3. אפשר לטפל באנטיביוטיקה הזו )למען האמת זה כמה סוגים( בהריון. סרטן אם נגרם הוא נדיר ולוקח זמן רב להתפתח. עשי את הבדיקה וטפלי בהתאם. זו לא סיבה להפסיק את ההריון בשום צורה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה