התייעצות בנוגע לרחם חד קרני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/02/2023 | 12:38 | מאת: אלינור

היי, לפני שנתיים וחצי ילדתי את בתי בקיסרי חירום שלאחריו הרופא שניתח אותי אמר שיש לי רחם חד קרני שמאלי עכשיו כשאני רוצה היריון נוסף, הלכתי לצילום רחם או אולטרסאונד של בטן תחתונה (לא סגורה איזו בדיקה עשו לי) והגניקולוג שבדק אותי אמר שהוא לא רואה שזה סוג הרחם שלי. התחושה אומרת שאני יכולה לסמוך על המנתח שפתח אותי וראה את מבנה הרחם, אבל איך אני יכולה לדעת בודאות? כך או כך אני מבינה שאין הרבה מה לעשות כדי להימנע מתקלות בדרך למעט להיות במעקב, אבל חשוב לי לדעת את האמת כדי לפעול בהתאם. וגם, האם אני אהיה זכאית לשמירת היריון בגין סוג רחם זה? עברתי שתי הפלות בשבועות מוקדמים (8 ו-11) ולידה בשבוע 31 שהובילה לפגייה של חודשיים וחצי. תודה מראש על כל עזרה.

1 . אני מסכימה איתך שהניתוח יוצר אמין 2. בדרכ זה לא מקנה שמירת הריון 3. את צריכה מעקב בסיכון כולל מעקב אורך חוואר ואם מתקצר תהיי זכאית לשמירה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה