הריון בזמן pcos- שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

10/12/2022 | 16:34 | מאת: ורדית

שלום דר, עשיתי u.s שגרתי אצל רופא הנשים ונמצא שיש לי שחלות פוליציסטיות ורירית מעובה יחסית מעבר לממוצע (פרופיל הורמונלי תקין). נלקח פיפל ונמצא שהרירית אכן מעובה (ללא ממצאים אחרים. כנראה שעל רקע pco או חוסר איזון הורמונלי אחר). אני מעוניינת בהריון אך תוהה האם הריון עם כל השינויים ההורמונליים שהוא מביא איתו, עלול להחריף את המצב של השחלות הפוליציסטיות וליצור עוד יותר חוסר איזון הורמונלי? היקלטות במצב שכזה שהרירית לא מאוזנת ועבה, יכולה לגרום לרירית הרחם להיות מעובה אף יותר עד לכדי שגשוג והיפרפלזיה? יכול להתקיים הריון תקין במצב כזה? תודה רבה

כן. בדרכ הבעיה היא בביוץ. את הרירית אפשר להנשיר עי פרוגסטרון ואס להתחיל לנסות.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה