שליה circumvallate - סיבוכים אפשריים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/11/2022 | 15:59 | מאת: מיכל

שלום וברכה, שבוע 21 נצפתה בבדיקת US שליה circumvallate המידע ברשת (מצאתי בעיקר באנגלית) מאוד מלחיץ. למשל במאמר הזה - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4248327/ עד כה לא חוויתי דימום חיצוני כלל. עד כמה הממצא מדאיג? האם ההסתברות לסיבוכים היא כה גבוהה כמו המתואר במחקרים שקראתי? מודאגת מאוד, תודה

15/11/2022 | 21:25 | מאת: טלי

היי רק משתפת ממה שהיה איתי - עברתי 4 הריונות עם שליה CIRCUMVALLATA הכל היה בסדר, בלי דימום כלל, אפילו לא עשו לי מעקב מיוחד... ההריונות הסתיימו תקין עם תינוקות בריאים ולידות רגילות. לא עושים מזה עסק מיוחד. המשך הריון קל!

15/11/2022 | 22:08 | מאת: מיכל

תודה על התגובה קצת נרגעתי כל הכבוד שהקדשת לי את הזמן:)

זה יכולמלהוביל לדמם ובעיקר ךהפרעת גדילה ועושים מעקב משקלים. הרוב המכריע של המקרים מסתיים תקין לגמרי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה