פענוח בדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/11/2022 | 23:14 | מאת: טליה

היי, מזה כמה חודשים כאבי בטן תחתונה ודימום בין מחזורים. בדיקת hpv תקינה. מחזור סדיר. בוצעה היסטרוסקופיה- נראתה רירית מעובה והיפרמית עם דימום קל (נלקחה ביופסיה). בוצע גם אולטראסאונד בעקבות אותם תלונות ואלה הממצאים (יום 16 לוסת): רחם במימדים 89*44 רירית 10 מ"מ שחלה ימנית- 35*16. בתוכה זקיקים קטנים וכן ממצא היפואקוגני בקוטר של כ-15 ממ עם זרימה טבעתית סביבו. שחלה במרקם תקין, זרימות תקינות. שחלה שמאלית- 32*18 בתוכה זקיקים קטנים. שחלה במרקם תקין. זרימות תקינות. נוזל בכמות מינימאלית באגן. 1. האם השחלות הן מוגדלות על סמך הממצאים? 2. האם העובדה שבשתי השחלות נצפו זקיקים קטנים פירושה שהשחלות הן בנראות פוליציסטיות? האם בכל פעם שכתוב "נצפו זקיקים קטנים" או "נצפו זקיקים קטנים נוספים" הכוונה לפוליציסטיות? 3. מהו ממצא היפואקוגני והאם את מעריכה שהבדיקה תקינה? 4. האם נראות בלבד של שחלות פוליציסטיות בu.s ללא התסמונת עצמה , מעיד על חוסר איזון הורמונלי ? 5. יש בדיקות נוספות שצריך לבצע כדי לאשש אבחנה של תסמונת שחלות פוליציסטיות? (משקל תקין) המון תודה!

1. זה נשמע תקין 2. לא זקיקים קטנים הכוונה שיש לך שחלות פעילות 3. מניחה שהתכוונו לגופיף צהוב שנוצר לאחר הביות וזה תקין 4. לא. התסמונת מצריכה הפרעה קלינית 5. שחלות פוליצסטיות מאובחנות על סמך 2 מ 3 קריטריונים. האחד אולטרוסני ושניים מעשיים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה