לידה עם אפידורל ומצוקה עוברית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/10/2022 | 13:58 | מאת: מרים

שלום וברכה, ילדתי לפני כעשרה חודשים, בלידה לקראת פתיחה מלאה קיבלתי אפידורל ותוך מס' דקות היתה ירידה בדופק ומצוקת עובר, הלידה בוצעה בואקום בסופו של דבר ובנס לא בניתוח חירום, כעת אני שוב בהריון, רציתי לשאול האם בלידה הבאה יש לי סיכון ליטול אפידורל? האם הוא הגורם למצוקה העוברית או שלא קשור בכלל?

למצוקת עובר יש הרבה סיבות. אפידורל מוריד מעט את לחץ הדם שלך ולכן יכול לעשות ירידה בדופק שמתאוששת כשאת מתאוששת. מרבית הנשים במדינת ישראל יולדות עם אפידורל ושיעור הקיסריים שלהן אינו עולה ולכן אין סיכון לקחת. כל לידה היא סרט אחר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה