שאלה בנושא שמירת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/09/2022 | 00:39 | מאת: תמר

שלום, אני בשבוע 21, לאחר ארועי דלקות בשתן חוזרות ולפני שבוע, אובחנה פיילונפיריטיס והתאשפזתי עם עירוי של רוצפין + שבוע אוגמנטין ולאחר מכן מקרודנטין עד סוף ההריון. כעת, אני מאאאדד חלשה, וכל מאמץ הכי קטן גורם לי לכאבי בטן, תחושות צירים, התכווצויות (כרגע צוואר הרחם ארוך וסגור) ונפילה למיטה. כמובן שזה משפיע על מצב הרוח שגם ככה מעורער.. (רופא משפחה המליץ על לוסטרל) בהריון הזה, אני יותר בבית מאשר בעבודה לצערי. למרות היותי טיפוס פעיל ואקטיבי. אני נופלת למיטה. אני עובדת כעו"ס - מדריכת הורים ומטפלת רגשית וכן רכזת גן בגני חינוך מיוחד - דורש עבודה פיזית, דינמית וכמובן מנטלית. וזה לאחר שהפחתתי באופן משמעותי מהמשרה שלי לאור הקושי (הורדתי ניהול אשכול). לאור הנ"ל , רופא הנשים העביר אותי למעקב הריון בסיכון, המליץ על מנוחה כרגע עד ה-20 לחודש. וכן הפנה אותי לרופא תעסוקתי לבדיקת המשך עבודה. אני לא רואה את עצמי מסוגלת לעבוד כרגע. במיוחד שההורים והילדים צריכים אותי מתפקדת ומתמסרת לעבודה. שאלתי, אם הרופא לא נתן המלצה מיד, אלא הפנה לרופא תעסוקתי, האם יש מקום בכלל להתחיל עם הבירוקרטיה סביב קבלת השמירה, יש סיכוי לקבל שמירה? תודה רבה!

בטח אין משמעות להמלצת הרופא שלך בלי הערכת רופא תעסוקתי ולכן טוב עשה שביקש אותה קודם לכן צגישי ותשמרי על הזכויות שלך

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה