המוגלובין נמוך בשבוע 33

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/09/2022 | 10:04 | מאת: אלה

שלום. אני בתחילת שבוע 33. עשיתי בדיקות דם ויצא לי המוגלובין 9.74 g/dl. לפני הבדיקה הזו הרופא בדק מה הסיבה להמוגלובין הנמוך ולכן שלח אותי לבדיקות מקיפות של (פריטין בדם, ברזל, טרנספריטין, B12). רק ה-B12 יצא לי נמוך יחסית (145) ולכן קיבלתי כדורי B12 לטיפול. לאחר הטיפול בכדורים ערך ה-B12 בבדיקה הנוכחית עלה ל-385 (לאחר טיפול של כדור ליום במשך חודש בערך). ערכי הברזל היו תקינים מאוד וכך גם הפריטין (יש לי כרגע 21.6 ng/ml). ערכי ההמוגלובין שלי: בבדיקה הנוכחית: 9.74 בבדיקה לפני כחודש בערך: 10.14 בבדיקה לפני שלושה חודשים בערך: 9.66 בבדיקה לפני 4 חודשים בערך: 10.44 השאלה שלי (מכיוון שאני לקראת לידה בקרוב): כיצד ניתן (אם צריך בכלל) להעלות את ההמוגלובין? מה הרמה שצריך להגיע איתה ללידה? מה השלב הבא מבחינת ההמוגלובין והאם ערכים כאלו צריכים להדאיג אותי? תודה רבה, אלה

השאלה מה ערכי הבסיס שלך והאם אין כאן טלסמיה? אם בלי הריון את סביב 12-13 והברור תקין אפשר להשלים בקור המטולוגי רצוי חהגיע עם המוגלובין גבוה יותר

14/09/2022 | 15:52 | מאת: אלה

תודה רבה על התשובה. לפני ההריון רמת ההמוגלובין שלי הייתה סביב 12. הירידה בהמוגלובין הייתה עקב ההריון. לא לפניו. לאיזו רמת המוגלובין כדאי לכוון בהגעה ללידה? כיצד ניתן להעלות המוגלובין כאשר הסיבה היא לא ברזל/B12/חומצה פולית וכד'? רק מנת דם? תודה רבה, אלה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה