ציסטות בשליה וחלבון עוברי גבוה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/08/2022 | 21:33 | מאת: בבקשה עזרה

היי, אשמח לכל עצה ועזרה. אני בת 32 בשבוע 17+1 בהריון ivf איקסי. אני נורא מודאגת. בסקירת מערכות המוקדמת נמצאות לי מעט ציסטות קטנות בשליה. בהמלצת הרופא התחלתי ליטול אספירין 150 מ''ג. לאחר יעוץ גנטי, ביצעתי היום סקירה מכוונת לשליה ששם נראה שהענין במגמה שיפור, העובר גדל ומתפתח ללא ממצאים נוספים אצל העובר והתבקשתי להמשיך לעקוב. בנוסף הייתי אצל רופא הריון בסיכון והתייעצתי עם רופאים נוספים- אף אחד מהם לא היה מודאג מהציסטות וכולם בדעה אחת- רק לעקוב. עם זאת, היום קיבלתי את תוצאות סקר השליש השני (ביצעתי את בשבוע 17+0, כלומר אתמול)- שם נראה חלבון עוברי 2.54 mom בעצם 78.3 יחידות. Pappa - 0.53 mom כל שאר הערכים תקינים ובנורמה. ניפט תקין. שוחחתי עם הרופא שביצע לי את הסקירה המכוונת היום והוא אמר שבדק את העובר ולא נמצאו ממצאים לתעלת העצבים או המח, הכל היה נראה תקין ולא נראו בעיות שקשורות ל afp גבוה. העובר שלי ממין זכר- הבנתי שבמין זכר החלבון עוברי מעט גבוה יותר. האם זה נכון? בנוסף, אני בעלת עודף משקל- האם העניין משפיע על התוצאה? מה ההמלצות כרגע? האם מי שפיר הכרחי במצב זה? כמה המצב נורא ביחס לכך שההורמון השלייתי תקין אבל עדין יש לי ממצאים של ציסטות? אודה לכל יעוץ ועזרה אני נואשת.

עשית הכל נכון. התוצאות תקינות. עשית סקירה תקינה השליה מצריכה מעקב והעובר גדל טוב אין מה להוסיף . את עושה מעקב מצוין

24/08/2022 | 10:31 | מאת: בבקשה עזרה

אני מודה לך מאוד מאוד על תשובתך. האם בנסיבותי אלו היית ממליצה לגשת לדיקור מי שפיר? נכנסתי להריון בגיל 31.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה