חסר בויטמין B12 בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/08/2022 | 09:16 | מאת: תמי

היי. בתוצאות בדיקת הדם שלי ראיתי שערך B12 שלי היה 145 pg/ml. לפני בדיקת הדם הרופא אמר לי שהוא חושד בחסר ב-B12 (עקב המוגלובין הנמוך) והוא רשם לי כדורי ויטמין B12. כחלק מההכנות לבדיקה לבירור רמת ההמוגלובין הנמוך, הוא הנחה אותי להפסיק עם כל תוספי התזונה למשך 4 ימים ואז לבצע את בדיקת הדם. יש לי מספר שאלות: 1. האם מספיק לפי דעתך כדורי B12 או שכדאי זריקה? 2. האם יש חשש לפגיעה בעובר (יש לציין שהחוסר התגלה בשבוע 29, במדידה האחרונה בשבוע 22 הערכים היו תקינים בתוך הנורמה)? 3. תוך כמה זמן (עם נטילת כדור B12 כל יום), החוסר יושלם? 4. מאיזה ערך של B12 יש חשש לפגיעה בעובר? תודה רבה, תמי

כדורים מתחת ללשון זה מצוין. החסר לא פוגע בעובר והערכים עולים לאט וזה בסדר.

22/08/2022 | 12:29 | מאת: תמי

תודה רבה על התשובה. כמה זמן (מרגע התחלת לקיחת הכדורים מתחת ללשון) מומלץ לעשות בדיקת דם חוזרת? האם 3 שבועות זה מספיק בשביל לראות תוצאות טובות? האם יש לך המלצות על מאכלים מסויימים (בלקיחה בחשבון שאני שומרת כשרות. אז לא מאכלי ים...) שיכולים לעזור לי עם העלאת B12? תודה רבה

בעיקר בשר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה