מדדים של עוברית בשבוע 25+4

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/07/2022 | 07:55 | מאת: מודאגת מאוד

שלום אני בשבוע 25+4 עקב מיעוט מי שפיר עשו לי בדיקת מדדים ונמצא כי הbpd מתאים לשבוע 28 והfemur מתאים לשבוע 24+5 ההיקף ראש בגדר הנורמה, הbpd רשום מעל אחוזון 95, אני נורא מודאגת בסקירה מאוחרת לפני 18 ימים בלבד המדדים היו תקינים כולם , האם מדובר בנזק מוחי של העוברית שלי? האם מדובר בתסמונת דאון? הפנו אותי להמשך בירור במרפאת שלישונית ואני לא מבינה את המשמעות של זה . תודה מראש על המענה, לא ישנה בלילה כמו כן יתר המדדים מתאימים לשבוע 26+5 , צירפתי את התוצאות בתמונה, הרופא נראה מודאג והפנה אותי להמשך בירור, עם ממצא חריג, האם יש סיכוי שהתינוקת תצא תקינה? איך יכול להיות תוך 18 ימים גדילה של 10 מ"מ bpd? האם זה מעיד על בעיה התפתחותית במוח?

מדידות אולטרה סאונד אינן מדע מדויק לא סביר שהיתה גדילה כל כך אקססיבית. לכן צריך לבצע נערכה חוזרת בבית חולים שלישוני ולהמשיך ברור בהתאם . תורידי את מפלס המתח. קודם כל בואי תאשרי את הממצאים

לאו דווקא שלישוני אלא כזה שיש בו סקירה מכוונת מוח.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה