עצירות לאחר לידה- שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/01/2022 | 22:34 | מאת: רוני

שלום דר, אני חודש לאחר לידה מאד קשה- לידת וואקום עם חתך חיץ בה התאמצתי המון. מאז הלידה הופיעה עצירות פתאומית שלא סבלתי ממנה מעולם. קושי עצום בהטלת צואה כמו גם צואה יבשה וקשה. התייעצתי עם תזונאית והיא הסבירה לי שהמאמץ בלידה והעומס שהופעל על הסוגרים כנראה החליש אותם כמו גם השינויים ההורמונליים שלאחר הלידה שתורמים אף הם לעצירות. אני מרגישה שמערכת העיכול שלי וריצפת האגן ממש נחלשו וכמו השתתקו לאחר הלידה. האם זו תופעה המוכרת לך? מתי זה אמור לחלוף להערכתך? נעזרת במרככי צואה אך חוששת מתלות.. האם הגוף יחזור לעצמו? ממש סובלת.. תודה

מוכר מאוד. ראשית השתמשי בסיבים תזונתיים זה צרכך צואה לא מייצר תלות ומקל מאוד . בהמשך כשהאזור יתחיל להתרפא זה זמן מצוין לבצע פיזיו רצפת אגן. אל תדאגי. זה קשה. זה נפוץ ובדרכ הדברים מסתדרים בחלוף הזמן עם פיזיותרפיה טובה. בהצלחה ומזל טוב

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה