כדורי אסטרופם לדחיית ביוץ

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/06/2021 | 18:03 | מאת: מוטי

כדי לאחר את הביוץ לזמן הטבילה, נתן הרופא כדורי אסטרופם, למשך 3 ימים. שם כתוב שזה בשביל נשים בגיל המעבר, כ"כ כתוב שזה מעלה את רמת הסיכון לסרטן. שאלתי- האם זה באמת מה שמתאים לדחות את הביוץ? והאם במינון נמוך כזה הוא גם מעלה את הסיכון לסרטן?

27/06/2021 | 21:36 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

מוטי יקירה, הטיפול שקיבלת בכדורי אסטרופם אכן מיועד לדחיית הביוץ. כאשר יש לו שימוש גם למטרות אחרות בין היתר גם לטיפול הורמונלי בגיל המעבר, במינונים שונים ובתדירות שונה. לגבי הסיכון לסרטן- שימוש באסטרוגן בכמות רבה ולתקופה ממושכת ללא שילוב עם פרוגסטרון אכן מעלה סיכון לסרטן, סרטן רירית הרחם. אולם השימוש באסטרופם במקרה שלך הינו קצר טווח ולפיכך אינו מעלה הסיכון. מומלץ נטילת חומצה פולית 400 מק"ג טרם כניסה להריון. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה