מנסה להבין מה קרה בלידה שלי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/05/2021 | 15:21 | מאת: צליל

שלום, ילדתי בניתוח קיסרי חירום לאחר שהגעתי לפתיחה 9.5. הקיסרי נעשה בשל ARREST OF DESCENT. כשבדקו את הפתיחה שלי בפעם האחרונה, אמרו שיש צוואר בצקתי. מה זה אומר בעצם? האם זה משהו שהפריע לראש התינוק לרדת? מה הסיבות שיכולות להיות לצוואר בצקתי? נתנו לי המון פיטוצין. האם זה יכול להיות קשור איכשהו? דבר נוסף שרציתי לשאול- האם זה מקובל לעשות ניתוח קיסרי כשמגיעים לפתיחה כזאת (כמעט מלאה)? אין משהו אחר שאפשר היה לעשות במקום? תודה מראש

צוואר בצקתי נוצר כשיש המון צירים אבל הם לא אפקטיבים . כלומר הראש לא יורד ולא מצליח לפתוח את הצואר. לפעמים זה מבנה האגן. לפעמים זה גודל הילד ולרוב זה פשוט חוסר התאמה בין הראש לאגן. אם זה בצורה שבה הראש נכנס לאגן או באי התאמה מבנית בינהם. בדרכ אין משהו אחר לעשות במצב הזה. מזל טוב!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה