Fexofenadine (טלפסט) בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/04/2021 | 11:23 | מאת: הריונית

שלום לרופאים, אני בשבוע 23+5 להריוני הראשון. לפני כשבוע החל גרד באזור הטבור שהפך לפריחה אדומה בבטן ובחזה ולמעשה מפושטת מלווה בגרד בכל הגוף. בדיקות דם תקינות. הרופא המטפל מעריך שמדובר בתגובה אלרגית למשהו שכנראה השתמשתי בו והפנה אותי ליטול טלפסט לפי הצורך עד להקלה. רכשתי Fexofenadine (המוצר הזהה לטלפסט) והבחנתי שבעלון לצרכן כתוב: "אין ליטול בהריון אלא אם הכרחי". מידע זה מטריד אותי מאוד ולכן נמנעתי עד כה מנטילת התרופה. מה משמעות האיסור הכללי ליטול את התרופה בהריון? האם ישנו סיכוי לסיכון אם כך? האם מומלץ שאמתין להקלה באופן טבעי או שגם זה כשלעצמו מצב לא מומלץ? תודה!

אפשר ליטול טלפאסט בהירון עפי הצורך. אם יש לך תגובה אלרגית מפושטת אין בעיה לקחת . זו נטחיה קצרה עד חלוף התסמינים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה