ציסטה בטחול בהיריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/04/2021 | 21:38 | מאת: שני

היי, בת 33 בריאה לחלוטין ,לפני כשמונה חודשים נמצאה ציסטה מסויידת בטחול בגודל 9 ס"מ. ההמלצה לנתח בגלל הגודל בלבד או לבצע מצקב.בוצע מעקב לאחרונה והציסטה ללא שינוי בגודל.נאמר לי שלפי הגודל וההסתיידות נמצאת בגוף כבר שנים. אני אחרי 3 היריונות ו3קיסרי ורוצה היריון נוסף .האם קיים סיכון?

כן. אבל זה מצריך הערכה ביחידה להריון בסיכון בשילוב עם כירורגים. העובדה של אקרה כלום עד כה לא אומרת שצריך להמשיך ולנסות מבלי להתייחס לזה. צריך הערכה עם ההמדיות ולקבל החלטה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה