העמסת סוכר 50 חוזרת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/02/2021 | 22:46 | מאת: תמר 1

שלום, ביצעתי ב7/2 העמסת סוכר ( לפני כן שתיתי קפה ממותק ועוגיות כי נאמר לי לנהוג כרגיל ) והתוצאה 139. הרופא הריון המלווה ביקש לבצע העמסת סוכר 100 אך אני החלטתי לבצע שוב את העמסת סוכר 50 למקרה שהתוצאה לא מייצגת ובטרם ניגשת לסיוט של המאה . 1. האם מותר לבצע העמסת סוכר בטווחי זמן קצרים כאלו כמו 4 ימים ? 2. האם זה לא מסוכן ? 3. כמה זמן נשאר הגלוקוז בגוף והאם בטווח יומיים - שלושה אין השפעה על התוצאות ?

אפשר לבצע, זה לא מסוכן והגלוקוז נפסג לתאים במהריות. אבל ההמלצה היא אכן לעשות 100 כי זו בדיקה אבחנתית. בעוד 50 היא בדיקת סקר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה