דלקות שתן חוזרות בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/12/2020 | 16:44 | מאת: נעמי

שלום רב, בהריון שבוע 17. סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן להלן פירוט תוצאות תרבית והטיפול שניתן: 29.9 - צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טופלתי בזינט לשבוע 22.10 - צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טופלתי בזינט לשבוע 12.11 - צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טופלתי במונורול באבקה חד פעמית 24.11 - לא היתה צמיחה משמעותית. 17.12 -צמיחה משמעותית חיידק אי כולי. טרם הוחלט על אופן הטיפול. בכל הדלקות לא היו תסמינים משמעותיים, רק כאב קל בבטן התחתונה במתן שתן. מעבר לזה, לא מורגש. שאלותיי: 1. האם וכיצד מומלץ לטפל בדלקת? 2. איך אני יכולה לנסות למנוע חזרה של הדלקת. אציין שמעולם לא היו לי דלקות בדרכי השתן כשאני לא בהריון. 3. יש לי עוד יומיים תור לדיקור מי שפיר. האם ניתן לבצע כשיש דלקת? 4. אני מעוניינת לבצע דיקור מי שפיר (בת 35.5 ונצפה VSD בסקירה מוקדמת) אבל מאוד מדאיג אותי לבצע דיקור מאחר ועושה רושם שכל הזמן יש לי דלקת, ולא בטוחה עד כמה האנטיביוטיקה מסייעת לי. מה המלצתך ככל שלא ניתן לבצע דיקור עם דלקת? המון תודות!!! הפורום הזה מאוד עוזר!!

זה מורכב. יש לך למעשה בקטריאוארי אסימפטומטית שמצריכה טפול אבל אם טופלת על פי רגישות ואת לא מגיבה לעיתים נותנים טיפול מונע של כדור זינט ליום ולעיתים רק עוקבים.תלוי בך ובגורמי הסיכון. מבחינת מניעה - שתיית חמוציות עשויה לסייע בחיידק זה. אין בעיה לבצע דיקור מי שפיר. ממליצה שתראי רופא הריון בסיכון שיבחן את גורמי הסיכון שלך ותחליטו יחד על הטיפול

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה