זריקת צלסטון להבשלת ריאות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/09/2020 | 16:28 | מאת: מורן

היי, הצאשפזתי במיון מיילדותי בעקבות צוואר מקוצר וצירים מוקדמים בשבוע 32 להיריון. הרופא קבע שיש לתת זריקת צלסטון ואת השנייה כעבור 24 שעות כמקובל. התאשפזתי במיון וביום שלמחרת, מאחר והמדדים השתפרו והיו תקינים החליטו לשחרר אותי כעבור בערך 16 שעות ואז גם נתנו את הזריקה השנייה ושחררו. שאלתי האם תקין שלא חלפו 24 שעות? ואמרו שכל עוד אין סיכון שנראה כעת בהתאם למדדים ואין בעיה לתת את הזריקה השניה תוך 14 שעות אז תקין. האם ידוע משהו על זה וזה נכון? בכל מקום שבדקתי כתוב בפורש שיש להמתין 24 שעות והאם לא עלןל להזיק לתינוקת שבבטן... תודה!

06/09/2020 | 11:43 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

מורן שלום, ראשית מתן צלסטון בשבוע 32 לא הוכח כגורם נזק לעובר, גם במידה והטווח שעות בין 2 הזריקות קטן מ-24 שעות. אכן מקובל לתת את 2 הזריקות בטווח של 24 שעות אך יש מקרים חריגים בהן מקדימים את הזריקה השניה. מטרת הצלסטון הינו להפחית את התחלואה העוברית (בעיקר ריאתי-RDS ודימום תוך מוחי) במידה וחושבים כי האישה תלד בשבוע הקרוב. לפי דברייך רושם הרופאים היה כי לא תלדי כנראה בשבוע הקרוב ולכן גם שיחררו אותך לביתך. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה