היפרדות בטנית בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/08/2020 | 12:36 | מאת: ע

שלום, שבוע 33 הריון ראשון. לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מתרוממת משכיבה, או מישיבה לעמידה יש לי מעין בליטה בקו הבטן האמצעי (כמו מעין קונוס), לעיתים הבליטה גם ״זזה״ לאחד הצדדים. האם יכול להיות שמדובר בהיפרדות בטנית? או שזוהי תופעה נורמלית בהריון? האם זוהי תופעה שמאבחנים בהריון או רק אחריו? תודה רבה.

23/08/2020 | 11:07 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

ע שלום, אכן מהתיאור שאת מתארת נראה כי מדובר בהפרדות בטנית שהינה תופעה נורמלית בהריון. מומלץ לשנות תנוחה באופן הדרגתי ו/או דרך הצד על מנת להפחית את ההפרדה. במידה ולאחר הלידה התופעה תימשך יש להתייעץ עם רופא נשים מטפל לגבי צורך בטיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה