סקירת מערכות בשבוע 17

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/06/2020 | 08:35 | מאת: איילת

כשהייתי בבדיקת שקיפות עורפית בשבוע 13 הרופא העיר שהעובר קטן לשבוע שלו (אכן הביוץ היה מאוחר ובעצם אני אמורה להיות בשבוע 12). הוא קבע את סקירת המערכות המוקדמת למעל חודש לאחר מכן (שבוע 17). מה יכולות להיות הסיבות לכך? רק עניין גודל העובר? כי בדרך כלל ניתן לעשות סקירה מוקדמת כבר בשבוע 14 וגם אם אני שבוע 12 היה אפשר לקבוע אותה מוקדם יותר. לא?

07/06/2020 | 22:41 | מאת: ד"ר סוזי אוברמן פרחי

סקירת מערכות ראשונה מקובל לבצע בין שבוע 14-16 בהם ניתן להדגים בצורה מיטבית את הפרמטרים הנבדקים בבדיקה. ייתכן והרופא חשש כי אכן גיל ההריון אינו מדוייק אולם יש לבדוק זאת מולו. מאחר ועלה חשש כי גיל ההריון אינו מדוייק, נכון יהיה לפנות לרופא/ת נשים מטפל/ת לצורך וידוא גיל הריון לפי סונר שבוצע בתחילת הריון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה