הרגשת מיעוט שתן בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/10/2019 | 23:10 | מאת: עדי

שלום רב, בהריון תקין שבוע 33, משתדלת לשתות הרבה אבל מרגישה שלא יוצא כמו שנכנס. אני יודעת שבדרכ בהריון יש דחיפות ואצלי יכולה להחזיק הרבה זמן בלי ללכת ואז לעשות קצת. אין לי בצקות ובדיקת שתן מלפני שבועיים בערך תקינה. אני מרגישה תנועות ממש נמוך יכול להיות שהראש של העובר לוחץ וחוסם כי לפעמים מרגישה לחץ וצריכה להתאמץ לעשות ?( סתם השערה) תודה

קודם כל יש אלמנט של צבירת נוזלים בהריון. אם סטיק שתן שאת עושה במעקב ההריון תקין אז יכול להיות שבאמת במיקום של העובר מקשה עלייך וזה לא בעייתי. ככלל ההמלצה במצבים האלה היא להתרוקן באופן יזום אחת לשעתיים-שלוש כדי לא ליצור מצב של שלפוחית מלאה מדי שמתקשה להתרוקן.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה