התלבטות לגבי חיסון שעלת בשבוע 27

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/09/2019 | 09:29 | מאת: הריונית

שלום, אני בשבוע 27 להריון וכך גם חברה שלי. לי המליצו על חיסון שעלת במיידי והדגישו שאין תופעות לוואי עבורי או עבור התינוק. לחברה שלי המליצו להמתין כמה שיותר סמוך ללידה. לא נראה לי שהשוני בהמלצות נובע משוני פרסונלי בינינו אלא מתפיסה רפואית. אשמח לעוד חוות דעת לגבי מתי כדאי להתחסן (סיכונים, תופעות לוואי, מה עדיף לעובר וכו) תןדה רבה!

הרעיון הוא שאת מייצרת נוגדנים בתגובה לחיסון והם עובירם לעובר. לא כדאי לחכות עד הסוף כי את עלולה ללדת לפני שפיתחת נוגנדים. אכן יש המלצות שונות והן אינן מבוססות דיין. כרגע ההמלצה היא לקחת בין שובע 27-36 . אין הבדל דרמטי בין העיתויים. לגבי תופעות לוואי -לרוב אין. ייתכן חום חולף. ככלל זה חיסון בטוח.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה