אולטרסאונד ויגינלי מסוכן או לא?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/03/2019 | 14:34 | מאת: חוששת

אני בשבוע 5-6 מפחדת להתקרב לרופא נשים לבדיקה ראשונה וזאת בעקבות עדויות של נשים על כך שהבדיקה הויגינלית גרמה להן לדימומים ואף הפלות. וזה לא עדות אחת ולא שתיים. איך אפשר להסביר את זה? ואם יש חשש בבדיקה למה ממשיכים לעשות אותה? אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד רוצה מאוד להיבדק מצד שני מפחדת שזה יזיק. כנל גם יחסי מין חוששת מאוד

עניתי על כך בעבר. הבדיקה באולטרהסאונד וגינלי היא בנרתיק ואינה גורמת לדימומים מהרחם. היא נפוצה מאוד ובטוחה לאישה ולהריון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה