המון אלכוהול וסמים בחודש הראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/03/2019 | 16:41 | מאת: מאיה

היי, גליתי שאני כ4 שבועות בערך בהריון. כנראה שנכנסתי להריון ממש קרוב לסיום הווסת האחרונה שאותה סיימתי לפני כ5 שבועות. בזמן הזה צרכתי המון אלכוהול להערכתי כ40 ליטר של בירה וקוקאין... אני בת 25, לא אלכוהולסטית, ואם הייתי יודעת שאני בהריון הייץי נמנעת מכל טיפה שך אלכוהול. אני רוצה להשאיר את ההריון אבל מפחדת מאוד מההשפעה של זה על העובר, איזו בדיקה או באיזה מרפאה אני יכולה לבדוק את הנושא? אני לא רוצה להגיע להפלה. תודה רבה

בעיקרון מדובר בצריכת אלכוהול גדולה אבל בתקופה שנקראת "הכל או כלום" . הרי בשבועיים הראושנים לא באמת היית בהריון אלא רק בייצת ואנחנו סופרים את ההריןו מהווסת למרות שאינך באמת בהריון אז. בכל מקרה יש את המרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי שידעו לכמת את החשיפה והפגיעה האפשרית, אם בכלל. צלצלי אליהם.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה