סקירת מערכות ראשונה - שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/01/2019 | 22:02 | מאת: אודה לתשובה

שלום, גיל הריון לפי ווסת אחרונה 17+3. גיל הריון לפי אולטרסאונד 16+5 . לפי הסקירה הראשונה, צרבלום mm tcd=15.7 1. האם הממצא תקין ונמצא בטווח ? 2. מה הטווח התקין של tcd צרבלום בגיל ההריון הנ״ל? 3. האם מה שקובע זה גיל ההריון לפי האולטרסאונד או לפי הווסת האחרונה? אודה לתשובה, תודה רבה.

בדרכ קוטר הצרבלום תואם את גיל ההריון. אם גיל ההריון תוארך נכון בUS הראשון לא עושים עם הממצא כלום בשלב זה. יש סקירה מאוחרת. זה ימדד שוב כולל כלל מימדי העובר ואפשר יהיה להתייחס לזה. מה שקובע את גיל ההריון הוא אורך העובר בUS הראשון. במידה ויש פער של מעל שבוע מווסת אחרונה מתארכים מחדש לפי ה US.

18/01/2019 | 14:52 | מאת: תודה על המענה- המשך שאלה

תודה על התשובה המפורטת. אז לפי הבנתי גם אם לפי האולטרסאונד הראשון, גיל ההריון הנכון שבו בוצעה הסקירה הוא 16+5, עדיין גודל הצרבלום קטן בערך ב-1 mm . האם עלי להיות מודאגת מכך? לחכות לסקירה השניה זה לא מאוחר מידי? יש אפשרות אחרת?

אין צורך לעשות עם זה כלום בשלב זה. רק להמתין למאוחרת , אז שאר החלקים במוח מפותחים יותר ומודדים שוב.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה