מינון ויטמין a במהלך ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/10/2018 | 10:27 | מאת: ortal a

שלום רב במהלך השליש הראשון של ההריון ועד שבוע 16 שתיתי פרנטל של אלטמן בו היה 1500 יחבל של ויטמין a ו 1500 יחבל של ביתא קרוטן. שאלתי מספר רופאים ואף התקשרתי לחברה עצמה וכולם מאוד תמכו בשתיית הויטמין מתחילת ההריון. היום קניתי קופסא חדשה וראיתי שהסירו לגמרי את הויטמין a והשאירו רק את הביתא קרוטן! אני אשמח לדעת האם נגרמת סכנה ממינון כה גבוה של ויטמין איי שצרכתי כך במשך כל התקופה הזו ואם כן מה הסיכונים? אני מאוד מודאגת. אני יודעת שזה מותאם לנשים בהריון אבל הנה עובדה, זה הוסר. תודה

אני לא בקיאה בפעילות של אלטמן אבל לרוב המצורים מותאמים להריון גם במינוני ויטמין A שבהם. מציעה שתפני את השאלה למרכז לייעוץ טרטולוגי בירושלים - שם ודאי ידעו לענות לך בבקיאות גדולה יותר. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה