שבוע 5+5, בדיקת US ו-בטא

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/02/2018 | 15:12 | מאת: רונן

ד"ר שלום רב, ווסת אחרונה של אשתי הייתה ב-15.1.18, ( ז"א 25.2 זה שבוע 6 ???) לאחר האיחור במחזור בוצעה בדיקה ביתית שיצאה חיובית ובתאריך 21.2.18 בוצעה בדיקת דם, רמת בטא 639. לאחר בדיקה אצל רופא נשים ב-23.2, נאמר שאינו מזהה בבירור שק לכן שלח לבדיקה נוספת כעבור יומיים במיון, ב- 25.2.18 בדיקת בטא 2362, וב-US הרופא אמר כי אינו מצליח לזהות בבירור וביקש שנחזור בעוד שבוע ביום א'. שאלותיי הן כאלו: 1. האם המצב הנ"ל אינו תקין ? האם הגענו מוקדם מידי לבדיקה ? 2. במצב תקין בשבוע הנ"ל, אמורים לראות שק ועובר או שעדיין לא ? 3. ביום א' שיגיע כשנבצע שוב US, מה הצפי ? לראות עובר ודופק ? רק שק ללא תוכן ? במצב שלא רואים האם יש מקום לחששות ? זהו היריון ראשון סליחה על האורך והעומס. תודה רבה !

27/02/2018 | 21:01 | מאת: ד"ר ליבנה שפט הלר

בבטא 600 צפוי שלא נראה שק הריון. אך בbhcg =2000 צפוי כבר לראות שק הריון . ממליצה לחזור שוב על רמת bhcg בהקדם ולבצע סונר ביומיים הקרובים במכון אולטרסאונד , על מנת לוודא שרואים שק הריון בתוך הרחם. כאשר bhcg גבוה ולא נצפה שק הריון רחמי עולה חשד להריון חוץ רחמי . בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה