אסתמה ואלרגיה לאבק- בת 28

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/12/2017 | 13:45 | מאת: שני

שלום רב, אני בת 28 עם אסתמה ואלרגיה לאבק. אני מטופלת באופן יום יומי ע"י רלבר 92/22 (שאיפה אחת בבוקר), דסלורטדין (כדור אחד לפני השינה) ותרסיס פליקסונז (פעם ביום, לחיצה בכל נחיר). אשמח לדעת האם אוכל להמשיך להשתמש בתרופות אלו גם במהלך ההריון? אילו תרופות מסכנות את העובר? האם ישנן תרופות אחרות שמומלצות בזמן ההריון? תודה

עקרונית אפשר אבל זו כמות גדולה של תכשירים שחלקם עובדים באותו אופן. שווה להיוועץ ברופא ריאות . יש תכשירים חדשים ואולי אפשר לצמצם את כמות החומרים, בעיקר את החלק הסטרואידי. אבל מבחינת אפשר - זה אפשרי.

16/12/2017 | 06:08 | מאת: שני

אני יכולה לוותר על התרסיס לאף.. הכי הכרחי בשבילי זה הרלבר והכדורים.. זה בסדר אם אשתמש רק באלה?

שוב. את יכולה. אבל הם מכילים סטרואידים שלרוב אין להם השפעה מרובה כי הם בתרסיס ועדיין שווה להיוועץ ברופא ריאות. יש תכשירים חדשים שאולי יכולים להפחית לך מינון ותדירות שימוש.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה