הריון לאחר קרע ברחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/11/2017 | 13:48 | מאת: מנסה להרות לאחר קרע ברחם שהיה לפני 11 שנה

עברתי קרע ברחם וניצלתי בנס אני והבן שלי לפני 11 שנה. מתכננת הריון נוסף ב"ה מאד חוששת מהטראומה שעברתי האם יש סיכונים לאחר 11 שנה ??? או בכלל מה הסיכונים ומה עושים במצב כמו שלי יש לציין שאני לא צעירה בת 41 נשואה פעם שניה ומאד מאד צריכה את ההריון הזה אשמח לקבלת תשובה.

הי. צריך לבדוק את המקרה עם פרטיו. ככלל אין בעיה להרות לאחר קרע של הרחם אבל יש לבצע מעקב הרוון סדור עם מעקב אחר מיקום השליה ולקבוע מועד מוקדם יחסית לניתוח. לגבי גילך - אכן יש יותר סיכון אך יש מרפאות להריון בסיכון ואין שום בעיה להמשיך הריון. בקיצור - אפשר עם מעקב נכון וטוב. שיהיה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה