שאלת יעוץ חשובה במיוחד.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/11/2017 | 18:02 | מאת: רוחמה

אני בהריון בשבוע 15+2(לםי וסת אחרון).מתחילת ההריון הפרוגסטרון שלי נמוך- תמיד פחותמ-23. אני מקבלת זריקות פרוגסטרון 500 וזה עדיין לא עולה. אתמול הפרוגסטרון עמדעל 23.77. אני מאטד לחוצה כיון שהיו לי 2 הפלות ספונטניות- עשיתי ברור ויש לי קרישיות דם(פקטור 7 v לידן). אשמח לדעת מה עלי לעשות? האם זה מסוכן? מחכה לתשובה בדריכות. רוחמה

שלום רוחמה כפי שכבר אמרתי כאן בעבר טווח הערכים התקינים של הפרוגסטרון מאוד רחב ואין קורלציה טובה בין ערך מסוים לסיכון להפלות. הגישה של מתן P רק בגלל ערכים נמוכים היא שנויה במחלוקת ואינה נהוגה בכל מקום. אני מניחה שההפלות הקודמות היו מוקדמות יותר. בשבוע 15 הסיכון להפלה ספונטנית יורד משמעותית. אני לא רואה סיבה להמשיך ולבדוק רמות P ובוודאי לא לטפל על פי הן. באשר לקרישות -בהנחה שמדובר בהטרוזיגוטיות , אם אין לך רקע של מאורעות קרישה או גורמי סיכון נוספים ניתן לבצע מעקב בלבד ומתן קלקסן לאחר הלידה. במקרים שיש בהם חשש מקרישה בשל מצבור גורמי סיכון ניתן לטפל גם במהלך ההריון וכמובן ב 6 שבועות לאחר הלידה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה