TSH נמוך בטרימסטר ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/09/2017 | 12:48 | מאת: ליאת

שלום רב, עשיתי בדיקות דם סטנדרטיות להריון בשבוע 10+1 (כעת אני בשבוע 11+6). להפתעתי הTSH שלי יצא מאוד נמוך - 0.12. עד כה בכל הפרופילים ההורמונליים והבדיקות שעשיתי הוא היה תמיד תקין. T3 וT4 יצאו תקינים T3 = 3.6, T4 = 12.6 האם אני צריכה לפנות להמשך בירור/טיפול בנושא זה או שהתוצאות הללו נורמליות לטרימסטר ראשון ואמורות להשתנות בטרימסטר השני ?

24/09/2017 | 12:53 | מאת: ליאת

אני בת 41.9, אם זה משנה. הריון שני.

הי ליאת מאוד אופייני ש TSH יורד בתחילת ההריון בגלל הדמיון שלו להורמון ההריון אם אין לך קליניקה - דפיקות לב, שלשולים, הזעת יתר - חוזרים על זה בשבוע 20 וזה מסתדר. אם יש - גשי לקבל טיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה