הודעה חדשה X
* ניתן להעלות קבצים עד 5 מגה
* ניתן להעלות קבצי תמונה, סרטון או PDF בלבד
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.


רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

שימוש קבוע באקמול בהריון

דיון מתוך פורום הריון ולידה - הלל יפה

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • שימוש קבוע באקמול בהריון
    מחבר: ולריה
    תאריך: 11/09/2017
    שעה: 10:34
    שלום רב!
    רציתי לשאול מה הסיכונים לעובר במידה ואני לוקחת 2 אקמול על בסיס יום יומי.
    תודה רבה!
    הוסף תגובה
    • RE: שימוש קבוע באקמול בהריון
      מחבר: ד"ר אסתר מאור שגיא
      תאריך: 11/09/2017
      שעה: 21:51
      הי ולריה
      אקמול אינו מסוכן לעובר אך אין סיבה לקחת אקמול באופן כרוני על בסיס יומי.
      מציעה להעריך את הסיבה כי הנזק המצטבר הוא בעיקר עבורך.
      בהצלחה!
      הוסף תגובה
      • RE: RE: שימוש קבוע באקמול בהריון
        מחבר: ולריה
        תאריך: 12/09/2017
        שעה: 09:40
        בוקר טוב והמון תודה על התשובה המהירה!
        ברצוני להרחיב: אני עוד לפני הריון סהלתי מכאבי ראש כרוניים, כעת בהריון כאבי ראש ממש התגברו- אני עושה דיקור סיני וגם יש לי טוב לנאורולוג.
        בעיה נוספת שנוצרה לי- זה דלקת חניכיים חריפה עד כדי כך שהתחילו להתנדנד לי השיניים- אני עוברת טיפול אבל מתמודדת עם כאבי תופת פשוט(((
        לכן אני באופן קצת קיצוני החלטתי לרשום 2 אקמולים על בסיס יום יומי בשביל לכסות על הפחד שיש לי ששימוש די קבוע לא יפגע בעובר. סיכונים מצטברים לגבי אני מודעת..
        אני יודעת שאקמול מותר בהריון, אך לאחרונה קראתי ששימוש ממושך יכול לגרום לאוטיזם והפרעות קשב וריכוז (המחקר היה בספרד, מחקר אומנם קצת בעייתי ובארץ לא מעט גורמים ביקרו אותו)- לכן רציתי להתייעץ בנושא זה איתכם.
        המון תודה!
        הוסף תגובה
        • RE: RE: RE: שימוש קבוע באקמול בהריון
          מחבר: ד"ר אסתר מאור שגיא
          תאריך: 12/09/2017
          שעה: 15:26
          בדלקת חניכיים כדאי לטפל ואפשר גם אנטיביוטיקה כי יכולות להיות לה השלכות . בעבר היתה סברה שזה יכול לגרום ללידה מוקדמת בהמשך ירדו מזה, אבל מצב דלקתי סיסטמי הוא לא מומלץבוודאי לא בהריון.
          לגבי הכאבי ראש כדאי מאוד להיוועץ בנוירולוג לשלול מיגרנה ואם כן לתת אפשרויות טיפול.
          לגבי אקמול ואוטיזם - אוטיזם זו קשת רחבה עם המון השפעות סביבתיות. קשה מאוד למצוא קשר סיבתי . אבל בלי קשר טיפול כרוני כל ההריון הוא משהו שרצוי להמנע ממנו.
          המרכז לייעוץ טרטולוגי בירושלים ייתן לך את האינפורמציה הכי עדכנית בנושא. כדאי לפנות אליהם.
          הוסף תגובה
ד"ר אסתר מאור שגיא

ד"ר אסתר מאור שגיא (מנהל הפורום)

מומחית בגינקולוגיה

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום הריון ולידה - הלל יפה

עבור לפורום >>