האמא בהריון- אבעבועות רוח לפעוטה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/08/2017 | 08:30 | מאת: הילה

אני בשבוע 11 לבתי הקטנה בת השנתיים יש אבעבועות רוח, בצורה קלה וללא חום, אם כי קיבלה את כל החיסונים הנדרשים. (כולל האבעבועות- רוח!) האם זה מסוכן לי אם אדבק ממנה? אני חליתי בילדותי באבעבועות רוח.

הי הילה הסיכוי לחלות כשנדבקת בעבר קטן מאוד. עם זאת מניעה מהדבקה ישירה תמיד מומלצת . בהצלחה!

30/08/2017 | 10:30 | מאת: הילה

יש לי עוד שאלה, בבדיקות סרולוגיה שערכתי יצא שאין לי נוגדנים לאדמת. אבל אני בוודאות קיבלתי בילדותי את כל החיסונים בצורה מסודרת - כולל אדמת. אז אני בכל זאת מחוסנת? מה צריך לעשות? כל אחד אומר לי משהו אחר ואני מודאגת. תודה מראש.

הי הילה את לא מחוסנת יש אחוז מסוים באוכלוסיה שלמרות מתן 2 מנות חיסון כמקובל אינו מפתח נוגדנים ואת כנראה חלק ממנו. לשמחתינו מרבית האוכלוסיה מחוסנת ולכן הסיכוי לחלות נמוך מאוד. אם יש חשש לאדמת בקרבתך - כמובן לשמור מרחק . בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה