מישהו יכול לעשות סדר? תנוחות שינה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/08/2017 | 06:19 | מאת: לילך

בבקשה את עזרתכם... אני מודאגת מאוד מכל עניין השינה... הריון ראשון, שבוע 36. יש פעמים רבות ששכבתי על הגב במיטה וראיתי טלוויזיה וכדומה... האם יש בכך סיכון? הבנתי גם שמומלץ לישון על צד שמאל ואכן השתדלתי אבל איכשהו במהלך הלילה... לפעמים הייתי מוצאת את עצמי על צד ימין- האם יש בכך סכנה? האם משכיבה על הגב ושינה כל צד ימין עלול להיגרם נזק לעובר ? אשמח לעזרתכם...

הי לילך אכן בואי נעשה סדר - בשינה על הגב יש ירידה בהחזר הורידי ללב של האמא, כתוצאה מכך לעיתים תיתכן ירידה בלחץ הדם ותחושה שאת על סף עילפון. זה קורה לעיתים בעת סקירות מערכות למשל. בשכיבה על צד שמאל ההחזר טוב יותר. אבל, אם הרגשת טוב כלומר ההחזר של הדם ללב היה מספק ואין כל סיבה לחשוש. מובן מאליו שנשים מתהפכות בשנתן ולכן לא צריך להיבהל. זה נורמלי ואין בכך שום סיכון. לרוב יהיה לך הרבה יותר קל על שמאל (מהסיבה שהסברתי) בהצלחה ולילה טוב!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה