תזונה בהריון- חששות...

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/07/2017 | 03:10 | מאת: נוגה

שלום רב, אני בשבוע 34. אוטוטו בסוף... ומתעוררות בי מחשבות ובעיקר פחדים. אני בחורה שמנה, אף פעם לא הקפדתי על תזונה נכונה. גם בהריון היה לי קשה לאכול תזןנה בריאה. מזונות שאכלתי: ירקות, טחינה, שוקולד, חטיפים, עוגיות, ביצים, עופות, בשר, אורז, ספגטי. לא הכי בריא... עד היום הבדיקות שעשיתי תקינות. האם מכיון שלא שמרתי על תזונה נכונה העובר יכול להיוולד עם חוסרים? בעיות ? מומים? מה דעתכם?

26/07/2017 | 03:13 | מאת: נוגה

יש לציין ששמרתי ולא אכלתי דברים אסורים כמו סושי, בשר לא מבושל, גבינות שאסור וכד".

הי נוגה קודם כל חששות לקראת הסוף הן טבעיות לגמרי - גם שאין באמת מה לעשות ... לגבי האוכל - העובר בדכ מקבל את כל צרכיו ממך ואצלךנוצרים חוסרים. אם אינך בתת תזונה (ולא נשמע כך:) והתזונה שלך מגוונת לא נשמע שיש ממה לחשוש. הספרות כן מצביעה על בעיות בנשים עם עודף משקל או סכרת או עליה מהירה במשקל -אבל זה לא ממש רלבנטי כרגע. בהצלחה ולידה קלה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה