תוצאות מדאיגות חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/07/2017 | 10:41 | מאת: adi

אני בת 36 . קיבלתי היום תוצאות בדיקה של חלבון עוברי מרובע. תוצאות הסיכון לדאון יצאו תקינןת. לפי הגיל צריך להיות 1:310 ויצא לי 1:5800. בבדיקה זו ערך ה Hcg יצא גבוה 3.21. הומלץ לי על ידי המעבדה לעשות בדיקות second level ultrasaund ולגשת בדחיפות לרופא מטפל. אני בלחץ ובחששות . אין מענה במרפאה לקביעת תור ואני חסרת אונים. אשמח לפרטים מה זה אומר ואם עליי לחשוש תודה

הי עדי לא צריך לחשוש ולא להילחץ. אכן מסתכלים לא רק על התוצאה הכוללת אלא גם העכרים הבדידים. ערך HCG גבוה (כמו אצלך) יכול ללכת בקורלציה להפרעות שלייתיות . מה שעושים במצבים אלו הוא לעקוב אחר גדילת העובר ולחצי הדם שלך (בהם תתבטא מחלת שלייה - אם תתפתח). קבעי תור לרופא שלך. הוא יסביר לך שוב את הכל ותקבעו את תדירות המעקב עפי שאר גורמי הסיכון שלך. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה