תנודות בכמות מי שפיר שבוע 24

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/05/2017 | 18:34 | מאת: יפעת

ד"ר שלום רב. אני רושמת לך את ההודעה הזו עם דמעות בעיניים. רק לפני כמה ימים כאשר הייתי בשבוע 23+4 בבדיקה היתה כמות מים של 11.6 afi. אמרת לי שזה תקין והרופא הזמין אותי היום למעקב בשבוע 24+3 ניגשתי לרופא הכמות עמדה על 9.5 afi הרופא לא התרגש אמר שזה עדין בסדר גמור אבל הפנה אותי למיון. אחרי 5 שעות בלבד נבדקתי במיון של בית החולים קפלן והכמות עמדה על 15.5, מוניטור תקין, עובר תואם לשבוע, מרגישה תנועות ואיו כל עדות לירידת מים ושוחררתי. השאלה שלי - איך זה יכול להיות ? זה כבר פעם שניה שאני עושה את כל הסיבוב הזה של קופת חולים כללית ואז מיון ותמיד במיון המים תקינים יותר בהפרש של כמה שעות בלבד או יממה. אציין כי במיון נבדקתי ליתר ביטחון ע"י 2 רופאים שונים. אחד מהם בכיר יותר. ברקע הריון תקין לגמרי כולל בדיקות דם ושתן, כל הסוגים, 2 סקירות פרטיות, שקיפות חלבון והעמסה. למה זה קורה ואני כבר לא יודעת אם עליי לדאוג . הרי יום ראשון יש לי שוב תור שנקבע עוד לפני ואם גם שם תצא הכמות נמוכה יותר ? מה עליי לעשות ? זה גורם לי כל כך עוגמת נפש, כל הלחץ והריצה למיון, ההמתנה האינסופית. אני מבינה שזו בדיקה שתלויה בהמון גורמים, מכשור, הבודק, תנוחת העובר וכו. אך הפרש של 6 ס"מ בארבע שעות? פעם קודמת היה הפרש של 4 ס"מ ביממה. נכון שהכל בגבול הנורמה אבל זה מאוד מוזר ומלחיץ. יתכן שבקופת החולים המכשור פחות מתקדם ? ככה זה נראה לפחות . אנא עצתך, אני כבר אובדת עצות בהריון ראשון שממילא מלחיץ. תודה לך

יפעת היקרה. כמו שכבר אמרתי לך קודם - מדידות מים אינן מדע מדויק. וככל שתפגשי יותר רופאים תשמעי יותר דעות. המדידה אינה מדויקת כמותית עד כדי כך שאותו בודק בפערים של דקות יכול לקבל מספרים שונים וכולם תקינים. מדובר בטווח ולא במספר כזה או אחר. אני שבה ומציעה לך למען השקט הנפשי מצאי לך רופא אחד טוב ותמשיכי איתו. את מוזמנת לבוא ליחידה להריון בסיכון להערכה על מנת שנעשה סיכום של כל הנתונים ותוכלי לנשום לרווחה. בהצלחה!

11/05/2017 | 23:22 | מאת: יפעת

אלפי תודות דוקטור. אין כמוך.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה