פער בין עוברים בבדיקת סונר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/04/2017 | 19:56 | מאת: שמרית

בת35, הפריה שמינית,הריון ראשון.נצפו שני עוברים.שבוע שבע ויום אחד.עובר 10ממ ועובר 4 ממ.לשניהם דופק. שאלתי האם יש סיכוי שהעובר הקטן ידביק את הפער ויתפתח להריון תקין? והאם יתכן שהגודל הקטן הוא בטווח טעות סטטיסטית של הסונר.אנא תשובה, אני בחרדה ומתח. תודה על ההתייחסות.

שלום שמרית ראשית בשעה טובה! יש ספרות בנושא וקשה לפרט כאן את כולה זה כמובן תלוי בסוג התאומים (שק אחד או שניים) ראשית יש לאמת את הממצאים כי זה פער משמעותי שנית אם אכן כך, בד"כ העובר הקטן לא מדביק את הפער וייתכנו השלכות בהמשך התפתחות ההריון. אבל שוב כרגע מדובר בשבוע צעיר. יש לאמת את הממצאים ואז לקבל הסבר מפורט. ממילא תופני להריון בר סיכון ושם יפרטו (או נפרט ) עבורך. מוקדם להילחץ. את מוזמנת לפנות למרפאות הריון בר סיכון ונעזור לך בשמחה בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה