שאלה בנושא העמסת סוכר בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/04/2017 | 18:08 | מאת: חן

ביצעתי העמסת סוכר 50 . חצי שעה קודם אכלתי קורנפלקס מתוק. התוצאה יצאה 143. לאחר מכן ביצעתי העמסת סוכר 100 בצום. תוצאה ראשונה: 81 , תוצאה שניה: 151 ולצערי לאחר בדיקת הדם השניה הקאתי. האם ניתן להסתמך על התוצאות הללו בלבד שאין סכרת הריון ולא לבצע בדיקה חוזרת?

הי חן. אפשר לאכול לפני העמסה רגילה. לגבי העמסה של 100 צריך 2 ערכים חריגים כדי להגדיר סכרת. מאחר ויש לך שניים תקינים אי אפשר לשלול סכרת בלי השניים האחרים. זו בעיה נפוצה לאחר העמסה של 100גר. מציעה שתיפני לרופא שלך ובהתאם לגורמי הסיכון שלך ולערכי סוכר בצום בתחילת ההריון תחליטו אם יש דרגת חשד גבוהה שמצריכה עקומת סוכר. למרות שזו אינה אבחנתית היא תסייע לכם להחליט על המשך המעקב. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה